ŽENSKO SENIORSKO SOFTBALL PRVENSTVO 2019.

Od 30.6. do 6.7., 23 europskih reprezentacija natjecalo se za titulu Prvaka Europe. Ukupno 113 utakmica odigrano je na pet terena, u četiri grada i dvije države i to u Ostravi i Frýdek-Místek u Češkoj Republici te  Zory i Rybniku u Poljskoj.

Hrvatska reprezentacija svoj je nastup započela utakmicom protiv Njemačke i nažalost na startu izgubila 10:0.

      

Idući dan je trebalo skupiti snage i pobijediti važnu utakmicu protiv Švicarske koja bi Hrvatsku reprezentaciju dovela u razigravanje od 9-16 mjesta. Hrvatska je odigrala napetu utakmicu, ali je pobjeda od 2:0 otišla na stranu Švicarske, a Hrvatsku je gurnula u razigravanje od 17-23 mjesta.

    

U prvoj skupini reprezentaciju su još čekale utakmice protiv favoriziranih ekipa Velike Britanije (15:0) i Grčke (7:0).

Drugi dio natjecanja reprezentacija odigrava u velikom stilu. U Poljskom Rybniku ostvaruje prve dvije pobjede na prvenstvu protiv Ukrajine i Litve i dalje samo niže pobjedu za pobjedom protiv Mađarske, Turske, Danske i Slovačke.

Hrvatska tako sa šest uzastopnih pobjeda i četiri poraza, s početka natjecanja, prvenstvo završava na 17. mjestu.

  

Titulu Europskog prvaka odnijela je ekipa Italije koja je u finalu pobijedila Nizozemsku 3:2. Utakmica za brončanu medalju odigrana je između reprezentacije Češke i Velike Britanije gdje je Velika Britanija odnijela pobjedu od 5:1. Spomenimo i to da prvih 6 ekipa s ovog natjecanja ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.