SPAN PRVAK HRVATSKE 2023.

U odličnoj završnici prvenstva u kojoj su se našli Span i Medvednica, s ukupnim omjerom 3:1, Span je osvojio titulu prvaka Hrvatske i nakon sedam godina donio promjenu na vrhu te skinuo Medvednicu s trona.

U prvoj utakmici doigravanja Medvednica dolazi do lake pobjede od 8:2 te se činilo da će i ove godine prvenstvo ići istim smjerom. No Span pokazuje da ima preferenciju za osvajanje toliko željenog naslova te odnosi dvije „lakše“ pobjede 10:5 i 9:5 u drugoj i trećoj utakmici. Ostala je još jedna utakmica koja će ili donijeti titulu Spanu ili produžiti nade za osvajanje iste Medvednici. Utakmica broj četiri je bila prava poslastica s puno neizvjesnosti, preokreta, pet home runova.

Medvednica je jako krenula u utakmicu i već u drugom iningu s dva home runa dolazi do prednosti od 5:2. Nakon jake obrane s obje strane i bez osvojenog boda u trećem iningu, Span u svom napadu radi četiri boda i preuzima prednost, koju odmah i ispušta. Medvednica s dva osvojena boda u četvrtom iningu vraća prednost na svoju stranu. Još jedna jaka obrana s obje strane, još jedno vodstvo Spana i izjednačenje Medvednice, 8:8 kraj šestog ininga. Span u svome zadnjem napadu radi tri boda i preuzima vodstvo te im ostaje samo obraniti se. No Medvedi se ne predaju, rade dva boda, dolaze na bod zaostatka, imaju trkaća na prvoj i trećoj bazi, ali Span uspijeva napraviti zadnje izbacivanje i s 11:10 završavaju utakmicu i osvajaju naslov prvaka Hrvatske.

Medvednica se tako nakon sedam uzastopnih naslova morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je treće mjesto pripalo ekipi Španskog.

Span je osvojio i sve individualne nagrade, Luka Špoljar za najboljeg udarača, dok je najboljim bacačem i MVP prvenstva proglašen Kristijan Belas.