PRINC PLAVI OBRANIO TITULU PRVAKA HRVATSKE

U zanimljivoj završnici ženskog prvenstva, Princ Plavi je s 3-1 omjerom pobjeda protiv Medvednice, osigurao još jedan naslov prvakinja Hrvatske.

Princ Plavi je Play off otvorio pobjedom od 5:3. U utakmicu su Princeze ušle s ranim vodstvom od 3:0 koje su držale do 5. inninga, kad Medvednica radi 2 boda i dolazi na samo bod razlike. No Princ odmah vraća 2 boda i početnu prednost, koju je Medvednica samo uspjela smanjiti, osvojivši jedan bod u svom zadnjem napadu.

Druga utakmica započinje kao i prva, ranim vodstvom Princa od 2:0, ali Medvednica u trećem inningu prelazi u vodstvo s osvojena 3 boda. Do 5 inninga je utakmica izjednačena na 4:4, kada Princ u svojem šestom napadu radi dva boda i preuzima vodstvo koje odmah i ispušta jer Medvednica uzvraća s pet bodova u istom inningu i prelazi u novu prednost od 3 boda. Ni ova prednost nije dugo trajala jer stvari na početak vraća Princ već u svom drugom napadu i sedmi inning završava 9:9. U prvom ekstra inningu svaka ekipa radi po 4 boda te se ulazi u još jedan ekstra inning u kojem na kraju Medvednica u svojem zadnjem napadu uspijeva napraviti bod više te odnijeti pobjedu od 15:14, te izjednačiti seriju na 1-1.

Treća utakmica je bila nešto „laganija“, Princeze su radile bodove po inninzima te utakmicu završile pobjedom od 9:2, i nedostaje im još jedna pobjeda za obranu naslova Prvaka Hrvatske.

U četvrtoj utakmici činilo se da će Princeze brzo doći do pobjede jer su već u 1.inningu povele sa 4:0 te u 5. inningu došle na 9:0 gdje su se samo trebale obraniti i ne dozvoliti Medvednici da napravi više od dva boda. No već smo vidjeli da se djevojke iz Medvednice ne predaju tako lako i u svom petom napadu rade prve bodove i to čak pet te utakmicu uspijevaju odvesti do 7 inninga. Princeze u svom zadnjem napadu rade još bod, a Medvednica u triler završnici još 3, no nedovoljno za preokret čime su Princeze pobjedom od 10:8 osvojile titulu prvakinja Hrvatske 2023.

Medvednica je tako i ove godine završila na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo ekipi Princa Žutog.

Princeze su ponijele i sve individualne nagrade, Lara Ključarić za najbolju udaračicu, Ema Vrančić za bacačicu, a Michaela Haramina za MVP prvenstva.