U-22 Europsko prvenstvo za žene

Hrvatska ženska reprezentacija do 22 godine nastupila je na Europskom prvenstvu u Češkoj Republici koje se igralo od 26.6. do 2.7. u Kunovicama i Brnu.

Hrvatska je bila u skupini s Italijom, Slovačkom, Ukrajinom i Švedskom. Na početku turnira, Hrvatska relativno mlada reprezentacija (prosjek godina je bio 17) tražila je svoju pravu igru.

Prvu utakmicu protiv Ukrajine djevojke su izgubile 8:1, a slijedio je poraz od Slovačke 14:6.

Sreće nije bilo niti protiv Švedske od koje smo poraženi 19:1. U utakmici protiv Švedske jedini osvojeni bod bio je home run Nine Berišić. Niz se nastavio i protiv jake Italije gdje je rezultat završio 14:0.

Djevojke su iz utakmice u utakmicu pokazivale sve bolju igru i u drugom dijelu natjecanja tražile svoju priliku. Prva je bila protiv Belgije. Utakmica u kojoj je Hrvatska, nakon što je u prvom iningu gubila 6 bodova, u idućem napravila čak 11 i prednost držala do 4. ininga, ipak popustila i Belgija odnosi pobjedu 17:13.

Već drugi dan se ukazala prilika protiv Poljske. Utakmicu koju smo poveli 4:0 i koju su Poljakinje dovele u egal u 5. iningu. Zadnji napad je odlučivao o pobjedniku. Hrvatska radi 2 boda i dolazi do korak tako željene pobjede. Međutim Poljska u svom zadnjem napadu radi 3 boda i odnosi minimalnu pobjedu 7:6.

Zadnja utakmica protiv favorizirane Velike Britanije i još jedan poraz od 10:0.

Nažalost nije bilo snage niti sreće da se ostvari pobjeda na ovom prvenstvu, ali je ovim mladim djevojkama ovo bilo ogromno iskustvo za sva prvenstva koja su još pred njima.