Europsko žensko prvenstvo do 15 godina

Od 18. do 23.7. naša mlada U15 reprezentacija nastupila je na europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Djevojke su na turniru odigrale 9 utakmica, najzanimljivija je bila na samom startu turnira,  protiv Litve. Utakmica u kojoj je Hrvatska gubila 7:3 u 3. inningu te se približila na 7:6 da bi u zadnjem napadu izjednačila i izborila extra inning, nažalost je završila tijesnom pobjedom Litve, 13:12.

Nakon prve utakmice dalje su našu reprezentaciju čekale jače protivnice te nismo u igri uspjeli upisati pobjedu, ali su djevojke u svakoj utakmici stjecale veliko iskustvo za godine i natjecanja koja su tek pred njima.

Na kraju su Hrvatska i Velika Britanija igrale utakmicu za osmo mjesto, koju je Hrvatska dobila 7:0 jer je britanska reprezentacija igrala izvan konkurencije.

Curama je ovo bilo jedno lijepo iskustvo, a na povratku kući ih je čekalo i malo zabave. Dan su provele u Stuttgartu gdje ih je ugostila Hrvatska Kulturna Zajednica i Hrvati Stuttgart.

Ovim putem im se zahvaljujemo kao i Željki Vučković, koji su im osigurali smještaj i hranu na povratku u Hrvatsku te im organizirali izlet u Stuttgartu. Veliko im hvala!!