ZIMSKA LIGA 2022-2023

Još jedna zimska liga je iza nas u kojoj je odigrano ukupno pet turnira mladeži, četiri kadeta mix, tri turnira T-balla, dva kadetkinja te jedan kadeta. Veliki broj utakmica je odigrano u kategoriji mladeži i  T-balla, dok su kadeti odigrali nešto manje zbog smanjenog broja ekipa. Na žalost ekipa Donata je odustala od ovogodišnjeg nastupa na zimskoj ligi dok je ekipa Gračaca imala problema s brojnosti igrača.

Prvi su turnir počeli i završili tballaši, kategorija u kojoj nije bilo promijene na vrhu. Ekipa Giantsa je obranila titulu zimskog prvaka, druga je bila ekipa Novog Zagreba, a treća Princa.

U kategoriji kadetkinja, došlo je do promijene na vrhu. Ovogodišnju titulu zimskog prvaka je ponijela ekipa Princa.

Kod kadeta također nije bilo promjena u odnosu na prošlu sezonu, titulu su obranili dečki iz Španskog s ukupno tri pobjede nad ekipom Dubrave.

U borbi za prvaka u kategoriji kadeta mix su se u finalnoj utakmici borile ekipe Princa i Novog Zagreba. Ekipa Princa je pobjedom 5:2 osigurala naslov prvaka, Novi Zagreb je drugi, dok je ekipa Španskog zauzela treće mjesto.

Zimsku ligu zatvorile su ekipe mladeži. Razigravanje za prvaka mladeži izborile su ekipa Novog Zagreba, Španskog, Princa 2 i Giantsa, dok se za poredak od 5.-7. mjesta razigravalo između ekipa Medvednice, Dubrave i Princa 1.

Novi Zagreb i Princ 2, kao prvo i drugo plasirane ekipe su igrali utakmicu za direktan ulazak u finale, u kojoj je u tijesnoj borbi slavila ekipa Novog Zagreba 7:5. Utakmica Španskog i Giantsa, završila je uvjerljivom pobjedom Španskog, 6:0, kojom su si omogućili borbu za naslov. Međutim u utakmici protiv ekipe Princa 2 za ulazak u finale, nije bilo snage, te su izgubili 5:2 i tako osvojili broncu.

Finalna utakmica bila je repriza utakmice za ulazak u finale, između ekipa Princa 2 i Novog Zagreba. Ovaj put je ekipa Princa ušla jače u utakmicu te bolje odigrala finalnu utakmicu od ekipe Novog Zagreba. Tako su se pobjedom od 4:1 okrunili ovogodišnjim naslovom prvaka mladeži zimske lige.

U donjem domu je Dubrava uvjerljivo pobijedila ekipu Princa 1, dok je u napetoj utakmici za peto mjesto izgubila od ekipe Medvednice 8:9.