SPAN OSVOJIO KUP HRVATSKE 2023.

Završnica muškog Kupa igrala se vikend 9. i 10.9. na Jarunu. Prve u razigravanje za finale krenule su ekipe Španskog i Dubrave. Špansko je slavio s uvjerljivih 13:3 te u slijedećoj utakmici istim rezultatom izgubio od Giantsa. Tako je ekipa Dubrave završila na zadnjem, 5. mjestu, a Špansko na 4. Giantsi su ovom pobjedom osigurali prolaz dalje i borbu za medalju.

Nedjelja je odlučivala o konačnom poretku u Kupu. Span kao branitelj naslova, za direktni ulazak u finale igrao je protiv ekipe Medvednice. Utakmica u kojoj je Medvednica krenula jako te imala vodstvo od 5:1 na početku 4. ininga, prelomila se u napada Spana u istom iningu gdje Spanovci rade 10 bodova i ne ispušta prednost do kraja utakmice. S pobjedom od 11:9 Span ulazi u finale i čeka pobjednika utakmice Giants – Medvednica.

Utakmica Giantsa i Medvednice krenula je izjednačeno, 1:1 u prvom iningu te do 4. ininga nema bodova. Tada ekipa Giantsa radi bod i prednost od 2:1 drži do 6. ininga. Christian Ivan Šket s Home Runom izjednačava utakmicu i budi Medvednicu, koja u tom napadu radi 8 bodova i ulazi u finale pobjedom od 9:2, dok ekipa Giantsa zauzima 3. mjesto.

Medvednica je dobila priliku još jednom protiv ekipe Spana pokušati osvojiti Kup. I u ovu utakmicu Medvednica ulazi jako, radi dva boda u prvom napadu no Span to odmah vraća u svojem prvom napadu. Utakmica je bila u egalu sve do 4. ininga. Medvednica u svojem napadu radi bod za vodstvo od 4:3, ali Span se opet budi i radi 7 bodova te i u finalnoj utakmici odlazi Medvednici na nedostižnu prednost te s konačnih 13:6 brane prošlogodišnju titulu osvajača Kupa.

Čestitke Spanu na osvojenom Kupu !