SPAN OSVAJAČ KUPA HRVATSKE 2022.

Ove sezone Kup Hrvatske ponudio nam je odlične utakmice i dosta iznenađenja.

Kup je započeo utakmicom Dubrave i Medvednice i iznenađujućom pobjedom Dubrave od 9:8. S obzirom da se Kup igra na principu „double elimination“ svaka ekipa napreduje dok ne doživi dva poraza. Donat je bio prva ekipa s dva poraza, i to od Španskog i Medvednice.

Kako je Kup ulazio u završnu fazu, igralo se sve bolje i utakmice su bile sve izjednačenije. Span je nakon tijesnih pobjeda protiv Dubrave, 10:8 i Giantsa 7:6, prvi osigurao svoje mjesto u ovogodišnjem finalu.

Dalje su sve oči bile uprte u Medvednicu i Giantse u očekivanju drugog finalista. Utakmica koje je slijedila između Medvednice i Dubrave bila je sve nego rutinska za Medvede. Dubrava je u prvom iningu povela 8:0 i nije ispuštala prednost do kraja utakmice te dokazala da pobjeda na početku odigravanja Kupa nije bila slučajna. Tako je Dubrava sa 16:9 izbacila Prvaka Hrvatske u borbi za još jednu titulu.

Dubrava, možda pod dojmom i malom tremom, nije uspjela napraviti još jedno iznenađenje, te iduću utakmicu gubi 15:5 od Giantsa koji ulaze u finale. Tako su se i ove, kao i prošle godine, u finalu našle ekipe SK Spana i branitelji naslova SK Giantsi. Utakmica je osim borbe za titulu prvaka Kupa odlučivala i tko će uz Medvednicu, kao osvajača titule Prvaka Hrvatske, nastupiti iduće godine na europskom Kupu.

Giantsi su već u prvom napadu napravili dva boda, dok je Span u svojem prvom odmah vratio bod. U drugom napadu nije bilo bodova, dok u trećem Giantsi ponovo rade dva i uspijevaju se obraniti bez boda te u četvrti ining ulaze s prednosti od 4:1. Span se tu budi i počinje raditi bod po bod po iningu i držati Giantse na nuli te dovesti utakmicu u egal, 4:4 zadnji ining. Giantsi u svom zadnjem napadu ne uspijevaju napraviti bod, dok Spanu to polazi za rukom i s 5:4 osvajaju titulu prvaka Kupa i put u Europu.

Čestitke pobjednicima i nadamo se da ćemo i iduće godine gledati ovako napete utakmice!!