Princ Plavi osvojio KUP Hrvatske za seniorke

Ovogodišnji Kup Hrvatske otvorile su cure iz Donata i Novog Zagreba te Medvednice i Princa Žutog. U prvom krugu nije bilo iznenađenja te je SK Novi Zagreb odnio pobjedu nad SK Donat 17:1, a SK Medvednica nad SK Princem Žutim 24:5.

Drugi krug je donio puno više uzbuđenja i napetih utakmica.

Utakmica između SK Donata  i SK Princa Žutog odlučivala je tko nastavlja natjecanje u Kupu, a tko će se s drugim porazom oprostiti od daljnjeg natjecanja. I pobjednik se nije znao do zadnjeg napada…

Zadranke su u 1. iningu povela 2:0 da bi Princ Žuti već u slijedećem izjednačio te u 3. povele 4:2. Prednost nije dugo trajala jer u svojem trećem napadu Donat radi 4 boda i preuzima vodstvo, koje povećava u 4. iningu na 11:4. No ni tu nije bilo kraja napetostima i iznenađenjima, jer Princ Žuti već u slijedećem napadu radi 11 bodova i vraća prednost na svoju stranu, koju odmah i ispušta kad Donat u svojem napadu dolazi do izjednačenja 15:15, 5. ining. U slijedećem iningu svaka ekipa radi po bod i u 7 ining ulaze izjednačeno. Princ Žuti u svom zadnjem napadu uspijeva napraviti bod, što Donatu nije pošlo za rukom i utakmica završava pobjedom Princa Žutog 17:16.

Utakmica SK Medvednice i SK Novog Zagreba odlučivala je tko će u slijedećem krugu ići na branitelja naslova, Princ Plavog. Medvednica s duplo više hitova, 10 naspram Piratičinih 5, odnosi pobjedu 9:4.

Utakmice koje su slijedile odlučivale su o tome tko ide u borbu za medalje. Utakmica između SK Novi Zagreb protiv SK Princ Žutog je donijela manje uzbuđenja od prošlogodišnje gdje Piratice odnose laku pobjedu 18:3. Niti utakmica za direktan ulazak u finale između SK Princa Plavog i SK Medvednice nije donijela velikih uzbuđenja jer su Princeze pobijedile 16:1, s dominacijom pitchera, koji Medvednici nisu dopustili niti jedan hit.

Tako smo za ulazak u finale gledali prošlogodišnji okršaj između SK Novog Zagreba i SK Medvednice koji je i ove godine donio dosta uzbuđenja. Utakmica je krenula izjednačeno, do 3. ininga  rezultat 2:2, a onda se  Medvednica budi i počinje raditi bodove te u 5.iningu ima vodstvo od 7:1. Međutim uzbuđenje kreće u 6.inningu kada Piratice rade 5 bodova i skoro vraćaju utakmicu u egal. Medvednica ovaj put nije dozvolila da im Piratice oduzmu pobjedu te rade u slijedećem napadu još 5 bodova koji su se pokazali dovoljnim za pobjedu, jer Piratice imaju snage samo za još 3boda u svom zadnjem napadu. Uz veći broj hitova, 9 na strani Novog Zagreb i 7 na strani Medvednice, pobjeda odlazi od 12:9 odlazi na stranu Medvednice koje su tako osigurale finale protiv Princa Plavog.

Finale se igralo 25.9. na Jarunu. Princ Plavi je jako krenuo u utakmicu i u 1. inningu poveo 8:0. Djevojke iz Medvednice su nakon toga pružile solidan otpor, međutim Princeze su rutinirano završile utakmicu u 5 ininga, pobjedom 13:6 te i ove godine odnijele titulu pobjednika Kupa Hrvatske.