KUP žene 2021

Nedjelja 12.09.2021. je bio dan pun napetih i uzbudljivih utakmica!

Prve su startale SK Princ Plavi protiv SK Medvednice. U prva 4 ininga Princ Plavi je vodio i pitcherica Michaela Haramina je svojim dobrim pitchanjem i obranom iza sebe održavala vodstvo. U 5. iningu Princ Plavi stavlja Paulu Duvnjak na pitchera i tu dolazi do preokreta utakmice. Paula baca 3 BB i nakon toga Mara Sliško udara double kojim šalje 3 boda doma te izjednačava utakmicu na 4:4. Mara Sliško osvaja bod na WP i Medvednica preuzima vodstvo 5:4. Medvednica je imala priliku još malo povećati vodstvo, ali Mihaela Periša biva ulovljena u run down između 3 i kućne baze. Princ Plavi ide u napad i odmah vraća izgubljeno i preuzima vodstvo. U 6. i 7. iningu Princ Plavi rutinerski odrađuje svoje obrane i odnosi pobjedu 5:6! Pitcherice Princa Plavog bacile su 12 SO i 6 BB, dok je pitcherica Medvednice bacila 2 SO i 3 BB. Ekipa Medvednice je udarila 2 hita na utakmici i imala 4 greške u obrani, a ekipa Princa imala je 3 hita i 5 grešaka u obrani. Vrlo izjednačena utakmica u kojoj je Princ Plavi izvukao tijesnu pobjedu i osigurao mjesto u finalu!

Nakon njih je slijedila utakmica SK Novi Zagreb protiv SK Princ Žutog. Utakmica je odlučivala o tome tko ide u borbu za medalje. Poraženi je 4. mjesto, a pobjednik igra utakmicu za ulazak u finale.
Novi Zagreb je preuzeo vodstvo odmah u 1. ining 7:1 i izgledalo je kao da će utakmica brzo završiti. Ali istina je bila daleko od toga. U 2 iningu rezultat je 8:7 za Novi Zagreb. Novi Zagreb u 3ini radi obranu bez boda i u napadu osvaja 4 boda i tu se lagano odvaja rezultatski i drži prednost do kraja utakmice. U 6 ininga utakmice pitcherice Novog Zagreba bacaju 5BB, 7 SO i 2HPB, a pitcherica Princa Žutog baca 9BB, 1HPB i 10 SO. Cure iz Princa Žutog su udarile 10 hitova, a cure iz Novog Zagreba 9 hitova.

Gusarica Ivana Lajtman je od 4 izlaska na udaranje imala 3 hita i 2 RBI, a Paola Pavor iz Princa je od 5 izlaska na udaranje imala 3 hita i 3 RBI.
Poslije 2,5 sata igre utakmica je završila pobjedom SK Novi Zagreba 19:13.

Princ Žuti osvojio je 4. mjesto u KUP-u, a Novi Zagreb kreće u utakmicu protiv SK Medvednice, utakmice u kojoj pobjednik ide u finale KUP-a, a poraženi osvaja 3.mjesto. Utakmica je krenula izjednačeno, 1. ining je završio 2:3 za Medvednicu. Nakon toga Novi Zagreb je utihnuo i ne osvaja niti jedan bod, a Medvednica lagano skuplja bodove i u 5. iningu rezultat je velikih 2:8 za Medvednicu. Ulaskom u 6. ining dolazi do totalnog obrata u utakmici! Novi Zagreb kreće u napad, ali Medvednica brzo izbacuje dva napadača i traži još jedan out za završetak inninga. Ali s dva vani, dolazi do nesvakidašnjeg preokreta, svaka igračica Novog Zagreba osvaja barem po bod. Igračice Novog Zagreba su šetnjama, udarcima, greškama suparničke ekipe dolazile na baze i osvajale bodove te vratile izgubljeno i povele 13:8. Medvednici ostaju još dva napada da probaju ponovo preuzeti vodstvo. U ta dva napada Medvednica uspijeva osvojiti samo bod i Novi Zagreb pobjeđuje 13:9 te ulazi u finale KUP-a Hrvatske! Utakmica je trajala 3 h, počela je po danu, završila po mraku.

Pitcherica Novog Zagreba je otpitchala cijelu utakmicu, bacila je 9 BB, 4 SO i udarile su joj 6 hitova. Tri pitcherice Medvednice su bacile 10 BB, 8 SO i udarile su im 9 hitova. Novi Zagreb je napravio samo jednu grešku u obrani, dok ih je Medvednica skupila četiri. U Novom Zagrebu Kristina Kučko i Ivana Beatović imale su po 2 hita na utakmici, a Ivana Beatović je još tu priključila 3 RBI. Rita Despot iz Medvednice je udarila 3 od ukupno 6 hitova Medvednice, dok je kod Novog Zagreba od ukupnih 9 hitova, 7 različitih igračica imalo po hit. Jednostavno timska pobjeda Novog Zagreba!

Sljedeći vikend na rasporedu je finale ženskog KUP-a. Vidimo se na terenima!