Finale PH seniori

Kao što smo već ranije pisali doigravanje Prvenstva Hrvatske igra se na 3 dobivene utakmice.
I ove godine su se u finalu našle ekipe SK Medvednica Mrki Medvedi i SK Zagreb Giants.
Finalna serija je bila odlična, dostojna borbe za prvaka Hrvatske!
Da bi došli do prvaka Hrvatske 2021., dečki su odigrali 5 utakmica, što je maksimalni broj utakmica u seriji. Utakmice su bile zanimljive, kao što se i očekuje od dva protivnika koja se jako dobro poznaju i dugogodišnji su rivali.
Prvu utakmicu u seriji pobijedila je ekipa SK Medvednica Mrki Medvedi 7:2.
Drugu utakmicu su dominirali SK Zagreb Giantsi i pobijedili 11:1.
U trećoj utakmice je ekipa SK Medvednica Mrki Medvedi povela u 1. iningu 5:0 i vodila do 4. ininga, kad se Giantsi bude i preuzimaju vodstvo 6:5 ! Do kraja utakmice SK Zagreb Giants samo povećava vodstvo i pobjeđuje 12:5.
Rezultat u seriji je sada 2:1 za Zagreb Giants.
Četvrta utakmica je bila „old school” utakmica. SK Medvednica Mrki Medvedi su polako skupljali bodove, koristeći razna softball oružja, sac fly, napredovanje igrača na sljedeće baze pomoću flyeva u outfield, buntevi, uzimanje grešaka koju su im protivnici ponudili (passed ball, fielding error). U 6. iningu SK Medvednica Mrki Medvedi vode 5:0, ali se Giantsi postavljaju na rezultatsku tablu u istom iningu i rezultat je 5:3.
U 7. iningu SK Zagreb Giants ne uspijevaju sustići željena dva boda i utakmica završava 5:3 za SK Medvednicu Mrke Medvede.
Serija je izjednačena na 2:2. i 23.10.2021. igra se 5. i posljednja utakmica u doigravanju PH.
Tribine su bile pune i zaljubljenici softballa u Hrvatskoj došli su pogledati posljednji dvoboj u PH ove sezone.
Utakmica je bila baš za publiku! Puno udaraca, puno igrača po bazama, greške u obrani s obje strane (ipak se vidjelo da je zadnja, odlučujuća utakmica i trema je bila prisutna s obje strane), ali i zanimljivo za gledati jer je stalno bilo „traffica” po bazama.
Do 5. ininga SK Zagreb Giants ima vodstvo od 7:3, ali uslijed šetnji, grešaka u obrani i onda tripla Daria Guština, SK Medvednica Mrki Medvedi u 6. iningu rade 5 bodova i preuzimaju vodstvo.
SK Zagreb Giants se pokušava vratiti, no u zadnjem iningu rade samo bod, te SK Medvednica Mrki Medvedi odnosi pobjedu 10:9 u finalnoj utakmici!
Stari/novi prvaci su SK Medvednica Mrki Medvjedi!
Čestitamo!
Moramo izdvojiti dva pitchera koja su iznijela cijelu ovu finalnu seriju, ali i većinu utakmica PH za svoje timove, a to su Bruno Kukolja i Matija Balent! Utakmice su bile fizički i emocionalno iscrpljujuće, ali dečki su sve to izdržali.

Sama statistika je to potvrdila, pa je tako najbolji pitcher u Prvenstvu Hrvatske 2021. Bruno Kukolja, a MVP Prvenstva, Matija Balent. Za najboljeg udarača proglašen je Luka Mektić!
Čestitamo svima na osvojenim nagradama!