WBSC objavio nove članove Svjetskog softball sudačkog odbora

Lausanne (Švicarska) – iz WBSC-a danas su objavili nove članove regionalnog odbora softball sudaca, uključujući i delegate iz Češke, Japana i SAD-a. Novi sastav od devet članova, rodno uravnoteženog odbora obuhvaća pet olimpijskih kontinenta – Afriku, Aziju, Ameriku, Europu i Oceaniju.

Christina Drumm (USA), Haruhi Goto (Japan) i Pavel Prachar (Češka) imenovani su u regionalni  odbor WBSC softball suca.

Globalni odbor sudaca nadgleda aktivnosti i programe na svom području, u suradnji s direktorom sudaca rade na treninzima sudaca i tečajevima za licencu, uključujući i web UmpSchool. Odbor također razmatra promjene pravila i daje tumačenja pravila i donosi preporuke WBSC Softball Izvršnom odbora.

Ovaj ojačani globalni odbor sudaca – čiji su članovi bili dio 59 softball svjetskih prvenstava i imaju bogato olimpijsko softball iskustvo – također rješava strategije za jačanje rasta i obuku među dužnosnicima, kako se popularnost softball među igračima i školskih programa nastavlja širiti.

WBSC softball direktor sudaca, Bob Stanton: “Kako naš sport nastavlja rasti u cijelom svijetu, a posebno na novim područjima u kojima se pokreću nova nacionalna prvenstava, važno je da se naši programi također prošire kako bi se osigurao integritet i zdrav rast našeg sporta. Uvjeren sam da će ova vrlo iskusna i predana ekspertna skupina pomoći u oblikovanju i provedbi naše strategije kako bi se zadovoljili rastući zahtjevi našeg sporta “.

Christina Drumm dobila je WBSC sudačku licencu 2003. g. i sudila je na šest softball svjetskih prvenstava i WBSC-sankcioniranom Svjetskom softball kupu. Također je obnašala dužnosti pomoćnika UIC za WBSC juniorsko i seniorsko žensko svjetsko prvenstvo. Drumm je imenovana u SAD Softball nacionalni stožer suđenja u 2015. godini.

Haruhi Goto dobila je WBSC sudačku licencu u 2002. g. i sudila je na svim razinama igre, uključujući olimpijske igre 2004. godine u Ateni, Grčkoj i tri softball svjetska prvenstva. Kao član Japanskog softball saveza i Softball konfederacije sudaca Azije, ona pomaže u izboru i obuci sudaca u cijeloj Aziji.

Pavel Prachar dobio je WBSC sudačku licencu u 1992. g. Sudio je na četiri Svjetska prvenstva i Afrika/Europa olimpijske kvalifikacije za Olimpijske igre 1996. godine. Prachar je također onašao dužnost ISF potpredsjednik za Europu četiri godine. U listopadu 2016. godine, imenovan je kao supredsjedatelj na poziciji direktor sudaca Europske softball federation of Suci supredsjedatelj, uz Carolien Stadhouders.

WBSC-SD Regionalni odbor sudaca koordinatora:

Direktor sudaca- Bob Stanton (Kanada)
Regionalni koordinator sudaca, Afrika- Vincent Maoeng (Južna Afrika)
Regionalni koordinator sudaca, Azija – Haruhi Goto (Japan)
Regionalni koordinator sudaca, Srednja Amerika i Južna Amerika – Santos Vasquez (Portoriko)
Regionalni koordinator sudaca, Europa – Pavel Prachar (Češka)
Regionalni koordinator sudaca, Sjeverna Amerika – Christina Drumm (United States)
Regionalni koordinator sudaca, Oceanija – Wayne Saunders (Novi Zeland)
Koordinator posebnih projekata – Margo Koskelainen (Australija)
Koordinator posebnih projekata – Marlies Struyve (Nizozemska)