Princ Plavi i Medvednica Mrki Medvedi obranili titule prvaka Hrvatske

U ženskom prvenstvu nije bilo iznenađenja, nastavlja se dominacija Princa Plavog koji je osvojio prvenstvo bez izgubljene utakmice.

Nakon regularnog dijela sezone, Princeze su u Play offu s tri uzastopne pobjede (14:4, 11:0 i 13:3) svladale ekipu Medvednice i obranile titulu Prvakinja Hrvatske.

Princeze su ove godine odnijele i sve individualne nagrade. Najboljom bacačicom proglašena je kao i prošle godine, Michaela Haramina, najboljom udaračicom Ema Vrančić dok je MVP prvenstva Lorena Puškarić.

Muško Prvenstvo ponudilo je više napetosti. U borbi za završnicu odlučivale su nijanse i u vrlo napetim utakmicama mjesto u završnici su izborile ekipe Spana i Mrkih Medveda.

Span je jako krenuo u Play off i u prvoj utakmicu s 9:1 pobijedio Medvede i poveo u seriji 1-0. Medvedi već u drugoj utakmici izjednačuju seriju , pobjedom od 7:2.

Vikend iza nas donio nam je i odluku o Prvaku u vrlo napetoj borbi.

Treća utakmica bila je neizvjesna do samog kraja. Prvi bod rade  Medvedi tek u petom iningu, ali Spanovci odmah u slijedećem vraćaju stvari na početak, i u kraj 6. ininga ulazimo s 1:1. Nakon toga Medvenica uspijeva napraviti 3 boda i povesti u ukupnoj seriji 2:1.

U četvrtoj utakmici Play offa sve je izgledalo kao da ćemo Prvaka dobiti u petoj utakmici. Span je jako krenuo u utakmicu i u prvom iningu poveo 2:0. Svoju prednost su povećavali i u peti ining ušli s prednošću od 5:1. Tu se Medvedi lagano bude i u idućem napadu rade dva boda te se u zadnji ining ulazi s vodstvom Spana od 5:3. Zadnji napad Medveda donosi preokret, u kojem Medvednica uzima 6 bodova te se uspijeva obraniti bez boda i tako u nevjerojatnom preokretu uspijevaju doći do treće pobjede i obrane titule Prvaka Hrvatske.

Najboljim bacačem proglašena je Kristijan Belas iz Spana, dok su Medvedi uzeli titulu za najboljeg udarača,  Damir Mandić te MVP prvenstva Ivan Stojanović.

Čestitke svima i veselimo se idućoj sezoni!