Dva mlada volontera šire solidarnost kroz sport u Hrvatskoj

Nakon uspješnog projekta “Volontiram za sport”, Softball Klub Princ Zagreb pokrenuo je projekt “Volontiram za sport 2”. Aktivnosti su započele 15. veljače i trajat će godinu dana. Projekt financira Erasmus + Europske snage solidarnosti.

Softball Klub Princ je ove godine ugostio dva nova volontera, jednog iz Slovenije, a drugog iz Slovačke. Cilj projekta je promicanje solidarnosti među mladima kroz sport te podizanje svijesti o zdravom načinu života i prednostima sporta.

Kroz različite aktivnosti, volonteri imaju utjecaj na naše sportaše, kao i na cijelu lokalnu zajednicu. Oni su prvenstveno odgovorni za pomaganje u svim klupskim događanjima, kao što su pomaganje na dječjim i individualnim treninzima, promocija softballa, održavanja radionica itd. S obzirom na trenutnu situaciju, ako će biti moguće, volonteri će također pomagati u organizaciji turnira, kampova i softball prezentacija u školama te će tako moći uključiti mnoge mlade ljude u sport. Ovaj projekt omogućava mladim sportašima da vježbaju strani jezik, ali i da nauče i razumiju više o ljudima različitih kultura.

S druge strane, volonteri profitiraju od projekta gotovo jednako kao i klub. Oni imaju fantastičnu priliku otkriti novu kulturu, naučiti strani jezik, razviti nove vještine i provesti vrijeme u inozemstvu. Nesumnjivo će se vratiti kući s velikim brojem novih prijatelja i nezaboravnim sjećanjima. Projekt se provodi i financiran je od strane Europskih Snaga Solidarnosti.

“Drago mi je što sam odlučila sudjelovati u ovom projektu i upoznati divne ljude iz Softball Kluba Princ. Ovim projektom radim ono u čemu najviše uživam i pružena mi je prilika da putujem, istražujem i učim o novim kulturama. Također, imam priliku usavršiti svoje osobne vještine te se razviti kao pojedinac i sportaš. Do sada mi je ovo iskustvo bilo fantastično i svakim danom mi se sve više sviđa”, rekla je Lenka Gunišová, slovački volonter.