Seniori osvojili 6. mjesto na europskom prvenstvu

Hrvatska muška seniorska reprezentacija nastupala je od 24. do 29.7. na europskom prvenstvu koje se igralo u danskom Horsholmu.

Hrvatska je počela svoj nastup na prvenstvu u grupi C gdje je razigravala s Izraelom i Njemačkom. Pobjeda protiv Njemačke osigurala je Hrvatskoj ulazak u 8 najboljih ekipa i borbu za medalju. Uz Hrvatsku su u borbu za medalje ušle i ekipe Češke, Velike Britanije, Danske, Belgije, Izraela, Francuske i Nizozemske dok su Španjolska, Njemačka, Slovačka i Švedska razigravale za poziciju od 9. do 12. mjesta.

Hrvatska je pobjedom 10:5 protiv Francuske osigurala ulazak u 6 najboljih ekipa i nadu za obranom bronce s prošlog europskog prvenstva.

Nažalost na putu do medalje našle su se Belgija i Nizozemska koja su na kraju u međusobnoj utakmici odlučivali o bronci.

Hrvatska je u svojoj zadnjoj utakmici na prvenstvu igrala protiv Izraela za 5.mjesto, ali i ovaj put su se Izraelci pokazali prejaki za Hrvatsku te pobjedom od 8:3 ostavili Hrvatsku na 6. mjestu.

Bez obzira na želju naše reprezentacije za obranu medalje, završiti među šest najboljih ekipa nije mala stvar te se reprezentacija ponosno vratila kući u vjeri da je već iduće Europsko prvenstvo ono na kojem će se ponovo okititi medaljom.